Praktijk Jan Vroom - Oosterse en Westerse massagetechnieken

Oosterse drukpuntmassage

Handhaven of herstellen van de energiebalans is de grondslag van Oosterse drukpuntmassagetechnieken. Energie-evenwicht van ons lichaam is de basis van onze gezondheid. Energie is een subtiele levenskracht die circuleert door alle inwendige organen en doordringt in alle weefsels.
Net als onze zenuwen, lymfe en bloed via kanalen door ons lichaam loopt, stroomt ook onze energie in een vaste richting in banen -meridianen- door het lichaam en over onze huid. Op de huid liggen punten, waar de energie beïnvloedbaar is met onder meer naalden, druk en elektrische stroom. Ik beïnvloed de energiestroom door druk van mijn vingertoppen en handpalmen.

Acupressuur

De meest gangbare vorm van de acupressuur gaat uit van twaalf meridianen, waarop ruim driehonderd drukpunten liggen. Door middel van een diagnosebehandeling verzamel ik eerst informatie over de storingen in de energiebalans, waarna ik via therapeutische vervolgbehandelingen de energiestroom herstel.
Bij de diagnosebehandeling oefen ik gedurende korte tijd middelmatige druk uit op een grote serie punten. Hierbij krijg ik informatie over de storingen in het energie-evenwicht. Bij de therapeutische behandeling oefen ik langdurig intensieve druk uit op een beperkt aantal punten, om deze storingen te verhelpen.


Shiatsu

Deze japanse  drukpuntmassage richt zich op het opheffen van blokkades in de energiebanen en het herstel van de energiebalans. Ze wordt door mij vooral als ontspanningsbehandeling toegepast en er kan gekozen worden voor een volledige of een korter durende deelbehandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *